söndag 17 februari 2013

Gipsa övervåningen

Övervåningen börjar att ta form. Efter att ha rest alla innerväggar och satt osb och gips på ena sidan var det dags för elektrikern att komma. Vi anlitade samma elektriker som till nedervåningen efetsom vi var nöjda med dem. Elektrikerna var här i vecka 3 och sedan dess har vi isolerat alla inner och ytterväggar. Vi har förberett för led belysning i alla fönster om vi vill ha det i framtiden, dragit för högtalare i alla rum, det känns bra, man vet aldrig vad man vill ha i framtiden det är det jobbiga med att förbereda för eventuella funktioner i framtiden, man skulle kunna förbereda för alla möjliga grejer.





Vi har bestämt oss för att vänta med bastun och badrummet därmed kan vi koncentrera oss på all rummet och sovrummen. Just nu håller vi på och gipsar för fullt. Det är bara 1 sovrum och ett litet förråd kvar och sedan är det dags att hyra gips-hiss för att sätta gips i taket.Förhoppningsvis kan vi göra det till helgen som kommer. Därefter kommer det roliga momentet med att spackla och måla. Det kanske vi låter någon expert göra, mest för att snabba på projektet.




Vägg till badrummet


Duch till vänster, bastu längst in

Stora barnrummet färdiggipsat


Allrummet färdiggipsat



Sedan blir det dags gör golvvärmen och det är hög tid att beställa allt material, det är inte gjort än så det börjar bli hög tid att fixa hem det materialet. Det blir ett telefonsamtal till våran vvsmontör som vi  har använt oss av sedan vi bodde i Irsta. Sedan är det "bara" golv,lister,fönsterbänkar och dörrar kvar sedan är det bara att sätta dit en trapp.

3 kommentarer:

  1. Har ni eld i baken? :) Shit vad duktiga ni har varit! Nu är ni precis förbi oss. Vi har också precis haft elektriker på besök. Så nu är det dags att "stänga" väggarna. Hoppas vi ses snart och kan kika på varandras hus. Kram Åsa, Lars och Julia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo vi har ju vänner som säger att man skall passa på att göra så mycket man hinner innan man får barn. Vi följer rådet så gott vi kan

      Radera
  2. Vad fint det blir!! Bäbisen kommer sova massor i början, ni hinner då ;) Kram Linda

    SvaraRadera