fredag 11 maj 2012

Bärlinorna till altanen

Vad det regnar ute! man blir ju alldeles nipprig när man inte kan hålla på med altanen, tidsschemat spräcks ju totalt! Tanken var att vara klar till midsommar men nu blir det nog lite väl ambitiöst om det skall hålla på i denna  takt.
Mellan regnskurarna har vi ändå lyckats få färdigt altanens grund och bärlinorna är på plats. I går meckade vi dit en av de större sprängstenarna från garaget. Tanken är att den skall byggas in i trädäcket, vi tror och hoppas att det kommer att bli snyggt.

Vi var lite oroliga att grävaren inte skulle orka att lyfta denna bjässe mn det gick efter lite lirkande. Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man skall försöka få dit en sten som förmodligen väger några ton utan att paja några plintar eller bärlinor, det tog sitt lilla tag.


När det regnar ute får man passa på och inhandla div material så att man kan fortsätta altan bygget utan större stop.
Senaste inköpet var altan belysningen, det går åt en del lampor på en 90 kvm altan så en belysning som klarade många lampor var ett måste. Det blev clasohlsons altan belysning som man kunde komplettera med upp till 10 lampor/transformator.

Det följde även med ett skymningsrelä (lilla "pluppen" till höger i bild) i paketet som sänks ned i trädäcket eller valfri plats, smart tycker jag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar